Vektorgrafik – omritning av filer inför tryck

Vektorgrafik är att föredra när du ska trycka, oavsett på vilket medium. Genom att vektorisera dina bilder får du dem skalbara utan att de tappar i kvalitet. På det sättet blir trycket skarpt när det tillverkas, oavsett om det storas upp eller minskas ner. Vi bearbetar eller ritar om filer till vektorbilder som en tilläggstjänst till din vanliga order. Du lägger till omritning samtidigt som du beställer dina transfers från oss.  

Vad är vektorgrafik? 

Vektoriserade bilder, vektorfiler, vektorgrafik – alla är namn på samma typ av teknik bestående av geometriska primitiver, det vill säga linjer, kurvor, cirklar och punkter. Dessa banor gör att vektorbilden kan förstoras eller förminskas utan att bli suddig eller ta mer plats, till skillnad från rastergrafik som bygger på pixlar. Vektorgrafik rekommenderas till tryck i storformat, men även när trycken ska vara mindre – skärpan syns också där.  

Består av linjer, kurvor, cirklar och punkter 

Kan förstoras eller förminskas utan att tappa i kvalitet 

Kan förstoras utan att ta mer plats 

Rekommenderas till tryck, både i stort och litet format 

Vektorisering av bilder – eller en helt ny logotyp

Vi erbjuder omritning av filer (originalarbete) som en tjänst i de fall filen inte har rätt format eller behöver bearbetas. Vi kan också bearbeta bilder (enkel sättning), exempelvis genom att lägga till undertexter eller outlines. Behöver du hjälp med att ta fram en ny logotyp har vi därtill möjlighet att bistå dig utifrån en skiss eller en idé. Fast pris gäller för omritning, oavsett komplexiteten på loggan.   

stark_embroidery_finished

Brodyrtransfer –
digital teknik för att efterlikna brodyr

Brodytransfer, eller brodyreffekt, är vad det låter som: vi använder en speciell bildbehandlingsteknik för att addera digitala stygn på din logotyp, så att det ser ut som brodyr. Du slipper kostnaderna för en riktig brodyr samtidigt som du behåller de goda egenskaperna hos en tryckt värmetransfer.  

För att kunna omvandla ditt tryck med brodyreffekt behöver filen vara vektoriserad. Du kan beställa brodyreffekt på både Stark och Flex Heat transfer i kvaliteten Process.  

Filformat för tryck

Det finns många olika format för vektoriserade filer. Vi utgår från Adobe Illustrator och ritar om din fil till AI (Adobe Illustrator), EPS (Encapsulated PostScript) eller PDF (Portable Document Format). Det vanligaste och mest användbara är PDF-formatet. 

Bli kund och beställ redan idag!

Registrera dig som kund för att beställa, eller kontakta vår säljsupport för mer information.

Följ oss!