När du behöver ett reflextryck

Behöver du en värmetransfer som är reflekterande men samtidigt slitstark & tålig?
Då är det REFLEX heat transfer du skall använda.

REFLEX heat transfer är speciellt framtagen för att ha en reflekterande förmåga och passar lika bra på en t-shirt som på en arbetsbyxa.

Symbol_REFLEX_Heattransfer

Egenskaper för REFLEX Heat Transfer

Samtliga värmetransfers är certifierade enligt högsta standard och håller mycket hög kvalitet. Se nedan rekommendationer för REFLEX Heat Transfer – vårt reflextryck framtaget för att synas i mörkret.

Reflextryck – när du behöver synas

När du behöver ett transfertryck som är både slitstark och tåligt är REFLEX Heat Transfer rätt produkt för dig. Kläder med reflextryck är ett snyggt sätt att öka synligheten för sitt varumärke med under mörka förhållanden och är perfekt att använda sig utav när du vill ha specifika kläder som inte har färdiga reflextryck.

Ett reflekterande tryck behöver inte vara i silverfärg som många tror, vi erbjuder reflextryck i hela Pantone Solid Coated-skalans kulörer från 1-7 färger i en och samma logotyp med garantin att samtliga färger håller samma höga kvalitet med dess reflekterande effekt.

Våra reflextryck är speciellt framtagna till varselplagg eller till kläder för ökad synlighet vid arbete i mörker, men fungerar lika bra att applicera på en vanlig t-shirt.

REFLEX Heat Transfer har en lagringstid på minst 5 år likt våra andra transfertryck och kan tvättas och torktumlas i upp till 85°C.

Användningsområden för våra reflextryck

De vanligaste användningsområdena att trycka vår REFLEX Heat Transfer på är kläder av alla slag, jackor, mössor och andra utomhusplagg, men den fäster lika väl på andra textilier som kräver ett reflekterande transfertryck.

Miljöcertifikat Miljöcertifikat
STANDARD 100 by OEKO-TEX class 1
Avlägsna plastbärare Avlägsna plastbärare
Cold Peel
Lagringstid Lagringstid
Minst 5 år
Tvättålighet Tvättålighet
Upp till 85°C
Torktumling Torktumling
Upp till 85°C
Strykning Strykning
Endast insida av plagg
Temp. applicering* Temp. applicering*
160°C
Tryck vid applicering* Tryck vid applicering*
2 - 6 bar
Tid Applicering* Tid Applicering*
15 sekunder

*Generella inställningar är 2-3 bar för liten underplatta & 4-6 bar för stor underplatta. Vid användning av värmepress från annan tillverkare än Hot Screen, är inställningen för tryck 0,5-1,5 kg/cm2.

Varför du skall beställa REFLEX Heat Transfer

REFLEX Heat Transfer

REFLEX Heat Transfer

  • Värmetransfer med reflekterande effekt.
  • Går att beställa i hela Pantone Solid Coated färgskalan.
  • Går att beställa i upp till 7 st färger i samma logotyp.
  • Passar när logotypen har platta färger

Applicering av värmetransfer,
hur gör jag?

Det är enkelt att applicera våra värmetransfer på textil, men det finns några tips för att resultatet skall bli bra varje gång. Titta på filmen för att se de mest grundläggande instruktionerna på hur du skall göra för att värmetransfern skall fästa så bra som möjligt på just ditt plagg. 

Alla värden i filmen är rekommendationer på våra värmepressar Hot 2000 & Hot 4000. Viss variation i inställningarna kan förekomma på andra maskiner.