Transferpress

Transferpress – ett oumbärligt verktyg

Transferpressen har etablerat sig som ett oumbärligt verktyg för enkel och snabb förädling av plagg. Vi har tre olika modeller i vårt sortiment, ergonomiskt utformade och med hög prestanda. Transferpressarna tillverkas i Sverige med svenskt stål.

Egenutvecklad transferpress
tillverkade i Sverige

Transferpress används för att värma samtidigt pressa fast värmetransfer på plagg. De är en viktig del av slutresultatet – ska det bli bra behövs en maskin med stabil värme och säkerställd presskraft – varför vi har valt att designa och producera våra pressar själva, i Sverige, med svenskt stål. Det är med våra transferpressar vi utför produkttester och mätningar för att säkerställa att våra transfertryck appliceras på rätt sätt, under de bästa förutsättningarna. Då sitter de plaggens livslängd, genom slitage, tvätt och torktumling. Produktutveckling, produktion och service av transferpressarna sker i verkstan i Kinna, en timmes bilfärd från vårt transfertryckeri i Fjärås, av vårt dotterbolag.

Välj mellan tre olika transferpressar

Våra transferpressar är pneumatiska och elektriska. Du kan välja mellan tre olika modeller, var och en med unika egenskaper men med samma höga kvalitet, användarvänlighet, prestanda, säkerhet och hållbarhet. Nedan hittar du en översikt över våra transferpressar och en kort summering av deras egenskaper.

Nyhet!

Hot 1000e

Vår helt eldrivna transferpress, enkel att använda och lämplig för mindre serier. Maskinen har ett säkert tvåhandsgrepp och är ergonomiskt utformad.

Hot 2000

Transferpressen som blivit en storsäljande favorit! En kraftfull, ergonomiskt utformad maskin med två underplattor och enkel manövrering för att snabbt komma upp i ett säkert, effektivt arbetsflöde.

Hot 4000

Vår transferpress för applicering av stora volymer. Den har fyra underplattor samt både värmeplatta och kylplatta – maskinen är en karusellösning, särskilt framtagen för effektiv, industriell påvärmning med fokus på ergonomi.

Tillbehör till våra transferpressar

Förädling av plagg behöver i många fall gå undan. Varje beställning är unik och kraven förändras också, vare sig det gäller tryck på träningskläder eller applicering av en logotyp på arbetskläder. Våra transferpressar kan kompletteras med en rad olika tillbehör för att underlätta ditt arbete. Du hittar alla tillbehör i webbshopen i inloggat läge.

 

Ett framstående exempel är vår krysslaser för Hot 2000, som gör det möjligt för dig att placera motivet på samma ställe för varje plagg. Vi har också olika slags underplattor för olika typer av plagg, exempelvis en underplatta med spår för överdelar med dragkedjor och knappar.

 

Har du inget konto hos oss idag? Registrera dig här eller kontakta vår säljsupport. Du kan också besöka Tryckguiden för mer inspiration.

Man visar hur transferpress används

Såhär använder du vår transferpress

Väljer du att arbeta med någon av våra transferpressar får du en pålitlig maskin med hög prestanda, samt tillgång till en rad funktioner för ett perfekt resultat varje gång.

Vi har med åren samlat på oss en hel del kunskap om hur du på bästa sätt förädlar plagg med våra transferpressar, även kallade värmepressar. Läs våra tips och råd om ergonomi, arbetsflöde och lämpliga tillbehör för våra värmepressar. Du kan också läsa mer i vår tryckguide, där vi samlar all vår kunskap.

Produktionen av transferpressar – ett samarbete

Samarbetet med vårt dotterbolag började 2015, då de fick i uppdrag att utveckla en transferpress för industriellt bruk (Hot 4000), därefter även en transferpress med proffsprestanda (Hot 2000). Samarbetet blev alltmer intensivt, tills Hot Screen förvärvade bolaget 2019. Produktionen sker i samma lokaler som allt började med fokus på svenskt stål, hållbarhet och kvalitet.

Våra transferpressar har lång livslängd och är mycket tåliga. Om de belastas hårt under lång tid kan de behöva service – som också äger rum hos oss i Kinna. Vi erbjuder snabba åtgärder samt möjligheten att låna en press under tiden vi har din inne på service – allt för att undvika nertid. Vårt serviceteam finns alltid tillgängliga för att ge råd och hjälp för att säkerställa en snabb återupptagning av produktionen.

Vill du beställa en transferpress?

I vår webbshop kan du beställa både transferpress, tillbehör och transfers. Du kan också vända dig till vår säljsupport om du har några frågor. Äger du redan en av våra pressar och den behöver service kan du boka tid hos vår servicetekniker, se kontaktsidan.

FAQ om transferpress

En transferpress är en maskin som förbinder material med varandra genom temperatur, tryck och tid. Den används främst inom textilförädling och finns i olika typer, såsom manuella, halvautomatiska, membran-, pneumatiska eller storformatpressar.

Manuella pressar kräver användarens kraft, medan halvautomatiska pressar automatiskt öppnar sig efter en förinställd tid. Pneumatiska pressar kräver ingen ansträngning och öppnar sig också automatiskt, och behöver en kompressor för att generera tryckluft. Elektriska pressar opererar enbart med elektricitet och behöver ingen kompressor, men fungerar i övrigt som pneumatiska pressar när det kommer till automatisering.

Hot Screens transferpressar är endast lämpliga för textiltryck. Det finns dock transferpressar som kan användas på andra material som trä, läder eller plast. Transferpressar kan också användas för att förena olika material med varandra genom tryck, tid och temperatur.

Vikten på en transferpress varierar beroende på typ och storlek. Hot Screen erbjuder lätta pressar på cirka 80 eller 100 kg samt tyngre modeller som väger upp till 300 kg.

Temperaturen på en transferpress varierar beroende på inställningen och de specifika kraven för transfertrycket: Stark, Flex eller Reflex. Vi rekommenderar en temperatur på 130 – 160 grader. Generellt sett kan Hot Screens pressar nå temperaturer på över 200 grader.

Vi har transferpressar i dessa storlekar: Hot 1000e 64x52x71/112 cm, Hot 2000 100x64x83 cm och Hot 4000 150 cm. Pressarna levereras med ett urval av utbytbara underplattor som kan anpassas efter textilen. Modellen Hot 1000e levereras med underplattor i storlekarna 38×38 cm och 15×15 cm. Modellen Hot 2000 levereras med dubbla underplattor i storlek 38×38 cm med tygöverdrag samt enskilda underplattor i storlekarna 38×15 cm, 15×15 cm och 15×10 cm. Modellen Hot 4000 å andra sidan har fyra underplattor på 38×38 cm i en karusellösning som roterar. Våra pressar lämpar sig för allt från nybörjare till professionella användare på industrinivå. Tittar vi på marknaden finns också mindre pressar för specifika artiklar, som mössor eller muggar, samt större pressar för saker som banderoller eller filtar.

Följ oss!