Att trycka på byxben

Hur trycker man på byxben?

Ibland kan det uppstå problem vid applicering utav transfertryck på byxben. Detta är för att vid applicering krävs det att ytan som värmeplattan trycker på är helt slät och jämn. Vid applicering finns några saker att tänka på för ett lyckat resultat.

Vi rekommenderar alltid att trä över plaggen över underplattan för bästa resultat och det gäller även på byxben. En rekommenderad underplatta att använda vid applicering på byxben är vår artikel 2003 som är 38x15cm.

Vi har tagit fram en lista som visar steg för steg hur du bör gå tillväga för att lyckas med en perfekt applicering av dina transfertryck på byxben. Följ stegen som visas nedan.

  1. Förberedelse

Börja med att ställa in din transferpress till de rekommenderade inställningarna beroende på vilken produkt du har valt. Ställ sedan in trycket på maskinen efter storleken på underplattan som används. Vi rekommenderar ett tryck på 2–3 bar för en liten underplatta och 5–6 bar för en stor underplatta på transferpressen.

Eftersom ett byxben är avlångt rekommenderar vi artikelnummer: 2003 SUBPLATE MEDIUM SIZE 38X15CM för att enkelt kunna trä över byxan och därmed få en slät yta.

  1. Förvärmning av plagget

Se till att byxan ligger rakt och slätt samt att inga sömmar, knappar eller fickor ligger i vägen på ytan du skall applicera på. Hela ytan som berörs av underplattan måste ligga slätt för ett lyckat resultat.

Vi rekommenderar förvärmning av plagget i minst 5 sekunder innan transfertrycket appliceras. Förvärmningen gör att plagget krymper och du får en bra och slät yta för trycket att fästa ordentligt.

  1. Upphöjning av ytan med gummiplatta

För att undvika sömmar, dragkedjor och knappar kan du också lägga en gummiplatta i passande storlek i byxbenet för att uppnå bästa möjliga resultat. Vid användning av gummiplattor kan du behöva sänka trycket på din transferpress till under 2 bar (beroende på storlek).

  1. Applicering av transfertrycket

Placera transfern på byxbenet och påbörja din applicering. Våra transferpressar avslutar automatiskt appliceringen när den inställda tiden har löpt ut.

OBS! På transferpressar som inte är producerade av oss kan appliceringen behöva avslutas manuellt.

  1. Avlägsna plastbäraren

Plastbäraren avlägsnas efter avslutad applicering. Vid användning av STARK & FLEX Heat Transfer kan plastbäraren tas bort medan den fortfarande är varm. Plastbäraren skall avlägsnas kall vid användning av REFLEX Heat Transfer.

  1. Kontrollera transfern

Efter avslutad applicering rekommenderar vi att alltid känna efter med handen på transfern för att se till att limmet smält korrekt. Har limmet inte smält känner du det tydligt. Om detta uppstår, lägg ett skyddspapper (art: 3016) med den matta sidan nedåt och kör ned värmejärnet i 10 sekunder. Därefter drar du omedelbart bort skyddspapperet, och appliceringen är fullbordad.

TIPS!

För att kunna få ett lyckat resultat av applicering på ett byxben rekommenderar vi att ”höja upp” ytan med hjälp av gummiplattor.

Se fler artiklar

Se alla

Följ oss!