Att trycka på byxben

Hur trycker man på byxben?

Ibland kan det uppstå problem vid applicering utav transfertryck på byxben. Detta är för att vid applicering krävs det att ytan som värmeplattan trycker på är helt slät och jämn. Vid applicering finns några saker att tänka på för ett lyckat resultat.

Vi rekommenderar alltid att trä över plaggen över underplattan för bästa resultat och det gäller även på byxben. En rekommenderad underplatta att använda vid applicering på byxben är vår artikel 2003 som är 38x15cm.

Vi har tagit fram en lista som visar steg för steg hur du bör gå tillväga för att lyckas med en perfekt applicering av dina transfertryck på byxben. Följ stegen som visas nedan.

 1. Förbered transferpress och underplatta

  Justera inställningarna på din transferpress efter det transfertryck du ska trycka: STARK, FLEX eller REFLEX. Storleken på underplattan gör att du också behöver ställa in bar-trycket: 1-3 bar för små plattor, 5-6 bar för stora plattor. Eftersom byxben är avlånga rekommenderar vi underplattan med artikelnummer 2003 (SUBPLATE MEDIUM SIZE 38X15CM). Den är enkel att trä ett byxben över och på så sätt få en slät yta.

 2. Förvärm tryckytan

  Trä byxa på underplattan och sträck ut tyget, så att eventuella rynkor försvinner. Knappar och fickor får heller inte sticka upp – det behövs en slät yta för att transfern ska fästa. Sedan kör du ner transferpressen och förvärmer ytan du ska trycka på. Den första värmen krymper tyget och ger en bättre tryckyta.

 3. Höj eventuellt upp tryckytan med en gummiplatta

  Om byxbenet har sömmar, fickor eller dragkedjor i närheten av där du vill applicera transfern rekommenderar vi att du höjer upp tyget en bit. Lägg en av våra gummiplattor i byxbenet, så får du en jämn yta för ditt transfertryck att fästa på! Se våra gummiplattor i olika storlekar: 3014, 3012, 3011 och 3003. När du använder en gummiplatta minskas tryckytan, och då kan du behöva sänka trycket på din transferpress till under 2 bar (beroende på gummiplattans storlek).

 4. Starta appliceringen!

Lägg transfertrycket på byxan, där du vill ha det. Kör sedan ner överplattan och värm på. Våra pressar åker upp automatiskt när tiden löpt ut. Om du använder en press av ett annat märke kan appliceringen behöva avslutas av dig.

 1. Dra loss bäraren

  Om du har tryckt STARK eller FLEX Heat Transfer går det bra att dra loss plastbäraren direkt efter applicering. REFLEX Heat Transfer behöver svalna först, så kallat cold peel.

 2. Känn med handen över transfertrycket

  Det är viktigt att känna efter så att limmet inte smält in i tyget ordentligt. Om inte märker du det direkt med handen. Då kan du ta ett skyddspapper (artikel 3016) och lägga med matta sidan ner över trycket, och värma på ytterligare 10 sekunder. Sedan är trycket färdigt!

TIPS!

För att kunna få ett lyckat resultat av applicering på ett byxben rekommenderar vi att ”höja upp” ytan med hjälp av gummiplattor.

Se fler artiklar

Se alla

Följ oss!