Att trycka på Gore-Tex

Kan man trycka på Gore-Tex?

I många branscher använder personalen arbetskläder i Gore-Tex material. Det kan vara bekvämt då de är varaktigt vattentäta, har en mycket god andningsförmåga, helt och hållet vindtäta och dessutom håller värmen isolerad. Därför kan det försvåra hela processen med applicering av transfertryck då materialen är gjorda för att ”stöta bort”, men det är inte omöjligt. Nedan går vi igenom hur du bör gå till väga för att lyckas med en perfekt applicering utav dina transfertryck på Gore-Tex kläder.

Hur applicerar jag transfertrycket på Gore-Tex?

Först rekommenderar vi att förvärma plagget i 160⁰C eller 130⁰C beroende på vilken av våra produkter du skall applicera. Detta gör du genom att trycka ner värmeplattan direkt på plagget i 8-10 sekunder. Plagget drar då ihop sig något och stabiliseras före applicering av ditt tryck vilket skapar bästa möjliga förutsättningar för en korrekt utförd påvärmning.

 

  1. Placera din dekal på plagget där den skall appliceras och se till att hela ytan som värmeplattan trycks ned på är slät och fri från dragkedjor, fickor och andra ojämnheter.
  2. Kontrollera att din transferpress har rätt inställningar utifrån produktval och val av underplatta.
  3. Påbörja din applicering av transfertrycket.
  4. Avlägsna sedan plastbäraren efter avslutad applicering.

OBS! Applicering av transfertryck på Gore-Tex plagg som ej förvärmts kan ge ett dåligt resultat och i värsta fall resultera i ett förstört plagg.

Har du några funderingar?

Hör av dig till oss! Vi finns alltid tillgängliga för att hjälpa dig.

TIPS!

Förvärm plagget genom att trycka ner värmeplattan direkt på plagget i 8-10 sekunder före applicering. Plaggets fibrer drar då ihop sig och skapar bästa möjliga förutsättningar för en lyckad applicering.

Se fler artiklar

Se alla

Följ oss!