Att trycka på Soft Shell

Kan man trycka på Soft Shell?

En del softshellplagg har en tendens att blöda igenom eller som en del säger ”migrera” igenom värmetransfern och därmed förstöra tryckets utseende. Det kan se fläckigt ut eller till och med se ut som att dekalen har möglat, men detta kan vi motverka om man börjar i rätt ände.
Vi har ett tillägg i vår webbshop som vi kallar för ”BLOCKER”, och det innebär att transfern har samma kvalitet som en vanlig värmetransfer men med egenskapen att den förhindrar / bromsar genomblödningen på de flesta material.

Vad är blocker transfer?

Vi har tagit fram ett tillägg för att motverka och minimera detta på bästa möjliga sätt. Detta tillägg kallar vi ”BLOCKER”, men det kan ofta kallas ”block-out, block, blocking eller black blocking”. Denna barriär består av flera skikt som trycks bakom motivet vilket gör att trycket blir något tjockare, men det gör susen mot migrering i de allra flesta fall. Vår blocker är enkel att känna igen då hela baksidan är grå istället för vit.

Med och utan blocker tryckguiden

När behövs blocker?

Som nämnt ovan är Softshell de materialen som drabbas utav detta mest, och vi har även kunnat se genom åren att en genomblödning sker i nästan varje fall efter en tid. Därför rekommenderar vi ALLTID att ta BLOCKER som tillägg när du planerar att förädla sådana plagg med transfertryck.

Vi rekommenderar dig att prata med din leverantör av plagg om de tidigare har haft problem med migrering. Får du ingen information den vägen kan vi gladeligen hjälpa dig med att testa ditt material i vårt testlabb där du får ta del av testrapporten.

Hur applicerar jag transfertrycket?

  1. Först rekommenderar vi att förkrympa plagget i 160⁰C eller 130⁰C beroende på vilken av våra produkter du skall applicera. Detta gör du genom att trycka ner värmeplattan direkt på plagget i 8–10 sekunder. Plagget drar då ihop sig något och stabiliseras före applicering av ditt tryck vilket skapar bästa möjliga förutsättningar för en korrekt utförd påvärmning.
  2. Placera din värmetransfer på plagget där den skall appliceras och se till att hela ytan som värmeplattan trycks ned på är slät och fri från dragkedjor och fickor.
  3. Kontrollera att din transferpress har rätt inställningar utifrån produktval och val av underplatta.
  4. Påbörja din applicering av transfertrycket.
  5. Avlägsna sedan plastbäraren omedelbart efter avslutad applicering.

OBS! Applicering av värmetransfer på ett Softshellplagg som ej förvärmts kan ge ett dåligt resultat och i värsta fall resultera i ett förstört plagg.

TIPS!

Vi rekommenderar att alltid använda sig utav BLOCKER vid applicering på Soft Shell material för att motverka genomblödning.

Se fler artiklar

Se alla

Följ oss!