Hur tillverkas ett transfertryck?

På Hot Screen tillverkas transfertryck dygnet runt – cirka 150 000 per dygn med så kallad screen-teknik. Det betyder att våra transfers, alternativt värmetransfers, produceras på stora ark och sedan härdas i varma ugnar, kapas och postas till dig. Det är dock att förenkla en ganska omfattande process. Bakom våra produkter ligger mycket mer jobb, inte minst kvalitetskontroller, blandning av särskilda kulörer, måttanpassning på arken för att minska spill, rening av vårt processvatten. När vi tillverkar transfertryck kan det nästan liknas vid ett hantverk, trots att vi pratar om en industri.

Såhär tillverkar vi transfertryck/värmetransfer: orderns gång

Vi tillverkar transfertryck/värmetransfer på löpande band – Hot Screen är ett välsmort maskineri! Varje avdelning har sin egen arbetsgång, och varje avdelning för din order framåt i tillverkningen av transfertryck. Med en produktionstakt på max 5 arbetsdagar är vi dessutom en av de snabbaste i branschen, och vi kan vara än snabbare: väljer du ett av våra expressalternativ kan vi tillverka ditt transfertryck samma dag och skicka dagen efter.

Ungefär 70 % av våra kunder beställer sina transfertryck online via vår webbshop. Om du istället väljer att lägga order per mail eller telefon kommer du i kontakt med vår säljsupport.

När korrekturet är klart och godkänt skickas det vidare till Digital Pre Press, som ser till att korrekturet har rätt egenskaper inför tillverkning av transfertrycket/värmetransfern samt passas in på våra tryckark – vi maxar utrymmet för att minska på spill.

När arken är klara kan våra ramar framkallas för tryckjobbet. Det här sker näst intill automatiskt via olika maskiner, med minimal handpåläggning. På Pre Press kontrollerar vi ramarna före tillverkningen av transfertryck – vi har kontroller i varje steg. Därefter hämtar vi korrekt kulörer, eller blandar till nya om det behövs, och rullar vidare ramar och färg till Produktionen.

Här går det undan! Våra maskiner går varma dag och natt i tre skift.

Efter tryckeriet väntar nitisk granskning på Kvalitet. Sedan går ordern vidare till Post Press, där vi kapar upp varje order/logotyp och packar så många ordrar som möjligt tillsammans innan de skickas iväg.

I varje steg när vi tillverkar transfertryck/värmetransfer vilar fokus på kvalitet, spill, miljö, ekonomi, hållbarhet och effektivitet. Den andan finns på varje avdelning, mellan varje avdelning, och resulterar i en produkt som är slitstark, miljöcertifierad och med lång livslängd. Du kan dessutom lagra den på hyllan i minst 5 år.

Skapa korrektur, eller välj bland våra färdiga transfertryck

Vi tillverkar transfertryck enligt din beställning , eller så kan du välja bland våra färdiga transfertryck. För att lägga en order hos oss är det enklast att först ansöka om ett konto i vår webbshop – det går på ett kick! Sedan loggar du in och får åtkomst till vårt verktyg, som innehåller alla funktioner du behöver för att skapa egna korrektur. I webbshopen hittar du också våra färdiga transfertryck, exempelvis siffror, flaggor och användbara ord som Arbetsledare och Besökare.

Följ oss!