Klubbkläder med tryck – på ett hållbart sätt

Matchtröjor och shorts, träningsjackor och funktionskläder, mössor och vantar – klubbkläder med tryck varierar efter verksamhet, aktivitet och säsong. De slits också hårt och behöver emellanåt bytas ut. Därför har vi lagt ner mycket arbete på att ta fram hållbara, slitstarka klädtryck som lever lika länge som plagget. Och som dessutom håller så pass hög kvalitet att det miljöcertifierats med STANDARD 100 by OEKO-TEX®, och därmed går att trycka på ekologiska textilier. Vi samarbetar med några av Sveriges största producenter av bland annat klubbkläder med tryck, se vad några av dem har att säga om det!

Klubbkläder med tryck - inom fotboll.

Gymnastik, ridning, konståkning, fotboll – transfer för alla slags klubbar

Det finns vissa krav och förväntningar på klubbkläder med tryck, däribland att de ska visa upp föreningen med rätt slags färger och passform, vara av ett andningsaktivt material och följa kroppens rörelser. De ska vara slittåliga och gå att använda flera gånger. Samma utgångspunkter gäller för våra tryck till kläder för exempelvis hockey eller fotboll, transfer som är töjbara, slitstarka och representativa med hänsyn till laget eller föreningen. Allra främst Flex Heat Transfer, som är speciellt framtagen för sport- och träningskläder med sina stretchiga, följsamma egenskaper. Trycket går att få i platta färger eller med övertoningar, foto- och brodyreffekt. Vi har även siffror och bokstäver i Flex för omgående leverans.

Syns lite extra i klubbkläder med reflekterande tryck

Klubbkläder med reflekterande tryck är ett effektfullt sätt att visa upp namntryck, föreningslogga eller klubbnamn på. Reflex Heat Transfer är baserad på vår storfavorit Stark Heat Transfer och har en reflekterande effekt. Den går att beställa i Pantone Solid Coated-skalans alla färger med upp till sju färger i samma tryck. Stark ska också nämnas, då exempelvis ridsporten har grövre kläder och behöver ett mer slittåligt tryck, till skillnad från fotbollen där det är ett större krav på flexibilitet på fotbollströjor med tryck. Samtliga av våra transfers går att trycka på de allra flesta klubbkläder och plagg, på både ärm, bröst och rygg. För att sluta cirkeln kan du även ta dig en titt på våra transferpressar, med vilka vi bland annat utför alla våra produkttester.

Träningskläder med tryck och klubbkläder med tryck - som följer kroppens rörelser.

Några tips för klubbkläder med tryck

Såhär trycker du på olika material

Initialt rekommenderar vi Flex för klubbkläder med tryck. Det finns dock olika utmaningar beroende på vilket material du ska trycka. I vår Tryckguide går vi igenom flera material, exempelvis GoreTex och regnkläder, samt ger dig tips och råd. När det gäller klubbkläder med tryck kan vissa polyesterplagg ”blöda” igenom transfertrycket, vilket betyder att färgen från plagget migrerar genom transfern och missfärgar den. Därför råder vi dig till att alltid testa ditt material för genomblödning, alternativt att du pratar med din leverantör av plagg om vilka erfarenheter som finns. Om du inte har tid för denna typ av research är det Stark Heat Transfer med Blocker som gäller. Blocker-tillägget minimerar risken för genomblödning.

Såhär beställer du fotbollstransfer och övriga transfertryck från oss

För att köpa tryck till klubbkläder och övriga plagg från oss skapar du ett konto i vår webbshop. Ditt konto är unikt, likaså dina skapade ordrar – som blir ditt produktarkiv. Det gör det möjligt för dig att lägga repeat-ordrar istället för att skapa nytt varje gång.
En av webbshopens många funktioner är orderverktyget – ett lättnavigerat verktyg som låter dig få en tydlig bild av din beställning. Du kan bland annat spara ner PDF-korrektur för påseende hos din kund innan du beställer, skapa upp tryck-placeringar eller ladda upp egna plagg. Du kan givetvis också beställa direkt, då lägger du bara ordern i varukorgen. Vi erbjuder därtill olika produktionsalternativ för normal eller snabb produktionstakt, så att du kan få din order vid behov. När du väl får din leverans kan du lagerföra våra transfertryck i upp till 5 år, så att du alltid kan sälja klubbkläder med tryck utan någon nertid i produktionen.

Följ oss!