Minska limkant runt transfertrycket!

Varför blir det limkant?

En del täta textiler absorberar inte limmet från transfertrycket lika bra, vilket kan resultera i en missprydande kant runt trycket. Det är lim som smält ut runt dekalen efter applicering.

Problemet blir extra tydligt när du applicerar en mörk transfer på mörka plagg och textiler, något vi kallar ton i ton. Då vi har ett utåtfallande lim skapas en hinna utanför själva loggan, en limkant, som syns när både material och tryck är mörkt. Om du inte kan välja en annan färg på transfertrycket har du som alternativ att lägga till en vit outline eller en vit platta – och på så sätt syns inte limmet. En annan lösning är en metod vi kallar för ”läskning av limkant”.

Till denna metod behöver du vårt skyddspapper (artikelnummer 3016), som hjälper dig att inte lämna rester på textilen.

Limkant som fastnat på skyddspapper

Hur gör jag för att läska bort limkanten?

För att få bort eller minimera limkanten som uppstår runt ditt tryck efter avslutad applicering har vi tagit fram en lista nedan som förklarar steg för steg hur du gör en korrekt läskning.

  1. Börja med att placera den matta sidan av skyddspapperet vänt mot ditt transfertryck där limkanten har uppstått.
  2. Pressa ner värmejärnet på transferpressen över skyddspapperet med samma inställningar du använde för att applicera trycket och värm i cirka 10 sekunder.
  3. Avlägsna sedan skyddspapperet omedelbart medan det är varmt och limmet fortfarande är ”flytande”.
  4. Papperet suger då upp det överskjutande limmet runtom dekalen och ger ett slutresultat av ett applicerat transfertryck med en betydligt mindre framträdande limkant.

TIPS!

För att förebygga rester från transfertrycket på din transferpress kan du med stor fördel använda vårt skyddspapper (använd den matta sidan) som finns att beställa i vår webbshop!

Skyddspapper

ART. 3016 PROTECTIVE PAPER (100-PACK)

Följ oss!