Minska Limkant runt Transfertrycket!

Vad innebär en limkant?

En del täta textiler absorberar inte limmet från transfertrycken lika bra vilket kan resultera i en missprydande kant som består av lim som smält ut runt dekalen efter applicering.

Problemet blir extra tydligt när man applicerar en mörk transfer på mörka plagg och textiler. När inte möjligheten att välja en annan färg på transfertrycket finns kan man pröva en metod vi kallar för ”läskning av limkant” för att minimera den synliga limkanten.

För att göra en läskning av limkanten behöver man vårt skyddspapper (artikelnummer 3016) som inte lämnar rester på textilen när du ”läskar” bort limkanten.

Limkant som fastnat på skyddspapper

Hur gör jag för att läska bort limkanten?

För att få bort eller minimera limkanten som uppstår runt ditt tryck efter avslutad applicering har vi tagit fram en lista nedan som förklarar steg för steg hur du gör en korrekt läskning.

  1. Börja med att placera den matta sidan av skyddspapperet vänt mot ditt transfertryck där limkanten har uppstått.
  2. Pressa ner värmejärnet på transferpressen över skyddspapperet med samma inställningar du använde för att applicera trycket och värm i cirka 10 sekunder.
  3. Avlägsna sedan skyddspapperet omedelbart medan det är varmt och limmet fortfarande är ”flytande”.
  4. Papperet suger då upp det överskjutande limmet runtom dekalen och ger ett slutresultat av ett applicerat transfertryck med en betydligt mindre framträdande limkant.

TIPS!

För att förebygga rester från transfertrycket på din transferpress kan du med stor fördel använda vårt skyddspapper (använd den matta sidan) som finns att beställa i vår webbshop!

Skyddspapper

ART. 3016 PROTECTIVE PAPER (100-PACK)

Följ oss!