Rengöring av transferpress

Varför skall man rengöra transferpressen?

Efter ett större antal påvärmningar av våra värmetransfer kan värmejärnet på din transferpress bli smutsigt och du riskerar att smutsa ner ditt plagg som du skall applicera transfertrycket på. Smutsen som fastnat på teflonduken kan komma från ett tryck som eftervärmts utan skyddspapper. Det kan också vara färg från vissa plagg som fastnat på din teflonduk (vanligt vid applicering av transfertryck på varselvästar).

Ibland händer det även den bäste att man råkar lägga transfern åt fel håll vid applicering och när värmejärnet går upp efter avslutad påvärmning sitter trycket fast i värmejärnet. För att motverka detta rekommenderar vi att använda sig utav vårt skyddspapper.

Nedan finner du en punktlista på hur du avlägsnar rester från transfertrycken på din transferpress och hur du rengör värmejärnet på bästa sätt.

Hur får jag bort rester på värmejärnet?

  1. Börja med att höja temperaturen på din transferpress till 180⁰C.
  2. Torka sedan av teflonduken på det varma värmejärnet med en vanlig bomullstrasa. (Det fungerar utmärkt med en bomulls t-shirt).
  3. Inspektera ytan på den monterade teflonduken så att du fått bort allt, annars torka igen ända tills ytan är rengjord.
  4. Om teflonduken är skadad, byt ut den mot en ny.

Hur får jag bort rester av färg från plagget?

  1. Börja med att stänga av din transferpress och säkerställ att värmejärnet är svalt innan du hanterar det.
  2. Använd en trasa som du fuktar lätt med T-Röd och torka av teflonduken från färgresterna.
  3. Upprepa detta om färgen inte försvinner, fortsätt ända tills ytan är helt ren och fri från färg.
  4. Om teflonduken är skadad, byt ut den.

OBS! Vi rekommenderar användning av skyddshandskar vid rengöring av värmejärnet för att minimera risken för brännskador.

TIPS!

För att förebygga rester från värmetransfer på din transferpress kan du med fördel använda vårt skyddspapper (använd den matta sidan mot transfern) som finns att beställa i vår webbshop.

skyddspapper

ART. 3016 PROTECTIVE PAPER (100-PACK)

Följ oss!