Såhär använder du vår plottertransfer

Plotter Heat Transfer är vårt svar på vinyl eller folie – en värmetransfer som du skär ut motiv ur i en plottermaskin/skärmaskin för att sedan trycka på plagg, exempelvis namntryck eller logotyper. Plottertransfern är en variant av vår produkt Stark Heat Transfer, med samma goda egenskaper, färgåtergivelse och OEKO-TEX -certifiering, och passar utmärkt till både enkla och detaljerade tryck – och när det behöver gå snabbt! Plotterarken går att lagra i minst 1 års tid, redo att plottras och tryckas när helst du behöver. I den här tryckguiden går vi igenom hur du beställer från oss och hur du använder vår plottertransfer i praktiken.

Hur använder jag en plottertransfer?

Vår plottertransfer fungerar som vinyl eller folie för plagg. Du skickar en vektoriserad design från datorn till din skärplotter, eller skärmaskin, som sedan skär/stansar ut motivet efter filens linjer. Det kan vara en logotyp, text eller figur – gemensamt för alla bilder är att de bara är i en färg. Rensa sedan motivet från alla delar som inte ska vara med. Vi säljer passande tillbehör för det här ändamålet, exempelvis pincett eller rensningspenna. Nu är plottertransfern redo för applicering!

Vill du beställa plotterark? Logga in på ditt konto och beställ som vanligt!

Hur applicerar jag en plottertransfer?

På precis samma sätt som när du trycker med Stark Heat Transfer, då vår plottertransfer baseras på Stark. Använder du en av våra transferpressar rekommenderar vi dessa inställningar för både Stark och Plotter:

  • Temp. Applicering: 160°C
  • Tryck vid applicering: 2 – 6 bar
  • Tid vid applicering: 15 sekunder

Plottertryck/plottertransfer, en variant av vår Stark Heat Transfer!

Vilka typer av plagg kan jag trycka plottertransfer på?

Samma slags plagg som gäller för Stark Heat Transfer! Det vill säga: plottertransfer lämpar sig för alla typer av plagg, dock främst dem som är gjorda för att tåla tuffa miljöer. Dit hör arbetskläder, exempelvis för byggarbetare och vakter, samt accessoarer av olika slag: mössor, vantar, halsdukar.

Hur beställer jag plottertransfer? 

Det är enklast att använda vår webbshop, även om du också kan lägga order med hjälp av vår säljsupport – på webbshopen får du bäst överblick av din beställning samt många andra funktioner, som Mina placeringar och Priskalkylatorn! Plotterarken tillverkas enfärgade i måtten 70 x 50 centimeter. Du beställer dem i buntar om 5 stycken ark, alltså ett lägsta antal på 5. Våra plotterark finns i flera olika färger.

Följ oss!