Storleksguide för värmetransfer

Ibland är det inte solklart vilka storlekar man skall ha på sin värmetransfer. Många föredrar olika så klart, men utifrån logotypens design finns det några tumregler att ha i åtanke när man väljer storlek.

En fråga vi ofta får är vad vi rekommenderar för storlekar. Vi hjälper mer än gärna till, men för att underlätta för dig som kund har vi tagit fram en lathund där vi går igenom alla standardstorlekar för de olika placeringarna utifrån logotypens design – för att du skall kunna ge din kund en snabb rekommendation!

Många av våra kunder beställer ofta ryggtryck, brösttryck och ett bentryck i samma beställning.

Rund logotyp:

Många runda logotyper kan se ”blaffiga” ut om man gör dem för stora. Vi rekommenderar då en något mindre storlek för att kunna presentera motivet på ett snyggt sätt på plagget.

Brösttryck
Vid beställning av en rund logotyp till bröstplacering är vår rekommendation att hålla sig någonstans mellan 5-8cm i bredd. Så länge du inte har många små detaljer i dekalen kommer det fortfarande synas bra.

Ryggtryck
Beställer du en rund logotyp till ryggplacering är vår rekommendation att du ökar storleken så att logon syns. Här rekommenderar vi en storlek på cirka 18-22cm i bredd.

Bentryck
En rund logo på benet kan vara lite speciellt. Om man dock är säker på att man vill ha en rund logotyp där råder vi dig att försöka hålla dig under 18cm i bredd.

storleksguide för värmetransfer

Bred logotyp:

En bred logotyp där logotypens text illustreras på en rad blir väldigt lång. Det är då viktigt att tänka på att varje bokstav kan bli ganska liten även om trycket är av större format. Denna typ av tryck lämpar sig bäst när du vill ha ett tryck på byxbenet eller tvärs över ryggen.

Brösttryck
Vid beställning av en bred logotyp till bröstplacering är vår rekommendation att hålla sig någonstans mellan 10-12cm i bredd. Detta är för att budskapet skall synas så bra som möjligt trots sin låga höjd.

Ryggtryck
Beställer du en bred logotyp till ryggplacering är vår rekommendation att du ökar storleken så att logon syns. Här rekommenderar vi en storlek på cirka 25-30cm i bredd.

Bentryck
En bred logo på benet gör sig alldeles utmärkt. Här rekommenderar vi att du lägger storleken runt 30-35cm beroende på logons utförande.

storleksguide för transfertryck

Kompakt Logotyp (2 rader):

Med ”Kompakt logotyp” menar vi en logo där texten är uppdelad på två rader. Denna typ passar till det mesta, och storlekarna kan variera beroende på hur du vill ha det. Det finns dock rekommendationer för hur stora/små dessa bör vara.

Brösttryck
Vid beställning av en kompakt logotyp som är tänkt att sitta på bröstet rekommenderar vi att hålla sig någonstans mellan 8-12cm, beroende på hur små/stora detaljerna i logotypen är. Har du väldigt små detaljer eller små bokstäver är rekommendationen att öka storleken för att texten skall gå att läsa.

Ryggtryck
Vid beställning av en kompakt logotyp som är tänkt att sitta på ryggen rekommenderar vi att hålla sig någonstans mellan 22-30cm, beroende på den exakta utformningen av logon.

Bentryck
Beställer du transfertryck som skall sitta på benet rekommenderar vi cirka 30cm i bredd.

Storleksguide för klädtryck

Vill du veta mer om dekalplaceringar?

Klicka här för att se våra rekommendationer om placeringar på plaggen!

 

Följ oss!