Täcka över ett gammalt transfertryck

Ibland händer det att man vill täcka ett gammalt transfertryck med ett nytt. Det kan bero på att företaget har uppdaterat sin logotyp eller att man helt enkelt vill ha en annan logotyp på plagget. Det fungerar oftast att applicera ett transfertryck över ett annat, men för att resultatet ska bli bra varje gång behöver man tänka på följande:

  • använd STARK Heat Transfer vid applicering över en befintlig dekal. Vid applicering av FLEX på STARK kan det redan applicerade trycket lysa igenom och påverka resultatet, därför rekommenderar vi inte denna typ av lösning.
  • den nya dekalen måste alltid vara större än den som redan sitter på plagget för att den skall kunna täcka hela det gamla motivet. Annars blir marginalerna för små och det är lätt att den gamla syns vid någon kant om man inte applicerat den exakt i linje med den gamla. Vi rekommenderar att beställa den nya dekalen med en bottenplatta för att det skall bli så täckande som möjligt.
  • om en mörk transfer skall täckas med en ljus kan det ibland krävas täcklager för att inte det underliggande motivet skall lysa igenom. Därför rekommenderar vi alltid att beställa tillägget ”BLOCKER” för att förhindra genomslag av det underliggande transfertrycket.

Kan jag få bort trycket från plagget?

I dagsläget: nej. Våra transfertryck är framtagna för att sitta hela plaggets livslängd och ska därför inte gå att få bort från ditt plagg. När du väl har applicerat ditt tryck på plagget sitter det där för gott förutsatt att du applicerat ditt tryck korrekt.

Hur gör jag när jag applicerat ett felaktigt tryck?

Ibland händer det även den bäste att tankarna förs till något annat och zonar ut några sekunder, och ibland kan det leda till en snett applicerad transfer eller att man till och med har applicerat fel transfer på plagget. Tyvärr finns det få saker som funkar för att få bort trycket från plagget då våra transfertryck är framtagna för att sitta på plagget ända tills det återvinns eller slängs.
Det man kan göra i sådana tillfällen är att täcka den felaktiga transfern med en ny. Fortsätt läsa för att se hur detta går till på rätt sätt!

före och efter täckande av gammal transfer

Hur gör jag för att täcka den gamla transfern?

  1. Börja med att trycka ner värmeplattan direkt på den redan applicerade transfern och utför en full arbetscykel. Använd gärna teflonduk om din värmepress inte redan har det monterat på värmeplattan.
  2. Lägg det nya täckande transfertrycket ovanpå den befintliga dekalen och se till att den täcks av den nya.
  3. Applicera ditt tryck med rekommenderade inställningar.

TIPS!

Se till att den nya transfern är något större än den gamla för att säkerställa att den täcks helt!

Se fler artiklar

Se alla

Följ oss!