Tryck till kläder – fördelar och fakta

Hur fungerar våra tryck till kläder?

Hot Screen tillverkar tryck till kläder kallade värmetransfer, transfertryck eller textiltryck. En av många fördelar med värmetransfer kontra andra klädtryck är den höga kvaliteten och kostnadseffektiviteten. Du applicerar trycken på plagg med en värmepress – det går på bara någon minut.Fördelar med tryck på kläder

När används tryck till kläder?

Företag, organisationer och föreningar brukar använda sig av tryck till kläder som del av sin marknadsföring. Arbetskläder av olika slag, profil– och träningskläder – vi tillverkar transfertryck för alla ändamål och områden.

Stark Heat Transfer är ett slitstarkt tryck särskilt utvecklat för att tåla vind, regn och kyla som garanterar att hålla hela plaggets livslängd. Flex Heat Transfer är ett tryck till kläder som är tunnare och stretchigare, perfekt att förädla mer följsamma plagg med, som sport- och träningskläder. Reflex Heat Transfer hjälper dig att synas i mörker med sin reflekterande förmåga. Dessa tryck till kläder är av störst användning för yrken som verkar i mörka förhållanden, exempelvis industri, vägarbete och nattliv.

Våra tryck till kläder håller plaggets livslängd, förutsatt att de appliceras på rätt sätt. De är miljövänliga, helt fria från ftalater, OEKO-TEX-certifierade och arkivbeständiga i minst 5 år.

Applicering av tryck till kläder

Appliceringen av tryck till kläder sker med hjälp av en transferpress som pressar ner värmetransfern i plaggets fibrer. Tid-, tryck- och temperaturinställningar varierar beroende på vilken transfer du valt att arbeta med. I vårt sortiment hittar du olika modeller av pressar för olika behov. Ska du trycka större volymer plagg rekommenderar vi Hot 2000 eller Hot 4000. Ska du arbeta med mer småskalig förädling kan Hot 1000e, som enbart drivs med el, komma till pass!

Applicering Fredrik

Fördelar med tryck till kläder

Tryck till kläder kommer med många fördelar. Genom att förädla dina plagg med tryck bidrar du ökad till varumärkeskännedom samtidigt som du marknadsför ditt varumärke på ett snyggt och kostnadseffektivt sätt. Du skapar också en samhörighet mellan dina medarbetare, vilket kan leda till både ökad motivation och ett större engagemang.

Följ oss!