Värmepress

Vi tillverkar våra värmepressar, även kallade transferpressar, i Sverige med svenskt stål. De är kända för sin hållbarhet, tillförlitlighet, prestanda och ergonomi. På den här sidan går vi in på djupet i hur en värmepress fungerar, vilka tillbehör som kan vara bra att ha och vad du bör tänka på vid installation 

Värmepressar – i tre kategorier

En värmepress kan se ut på olika sätt, med varierande kvalitet och säkerhet. I grund och botten delas pressarna in i tre kategorier, där vi har valt att tillverka pneumatiska, eldrivna pressar:

Manuell värmepress

Manuell värmepress

Med en manuell värmepress reglerar du trycket själv genom att trycka ner handtaget på pressen lätt, medelstarkt eller hårt. Du ställer in temperaturen och tiden, stänger och öppnar pressen själv. Manuella pressar saknar ett säkert tvåhandsgrepp för att starta applikationen, vilket innebär en högre risk för skador på händer och fingrar. Kvaliteten på appliceringen av transfertrycket kan också variera. Manuella pressar lämpar sig för mindre produktionsmängder eller för nybörjare som just börjat med tryckning.

Semi automatisk värmepress

Semi-automatisk värmepress

En halvautomatisk värmepress fungerar på liknande sätt som en manuell press. Skillnaden är att du ställer in tryck och tid som sedan reglerar hur länge appliceringen sker. Du sänker fortfarande värmeelementet manuellt medan det därefter vanligtvis höjs automatiskt när appliceringen är klar. Semi-automatiska pressar minskar den fysiska ansträngningen samt risken för fel eller olyckor, samt säkerställer en högre kvalitet på klädtrycket förutsatt att rätt inställningar gjorts på tryck och tid.

Pneumatisk värmepress

Pneumatisk värmepress

En pneumatiska värmepress är den mest avancerade av de olika typerna. De använder lufttryck för att pressa fast tryck på plagg, vilket ger en jämn, konstant tryckfördelning över hela ytan. De kräver lite till ingen fysisk kraft från användaren. Våra värmepressar är pneumatiska och elektriskt drivna, och styr tryck, tid och värme enligt dina valda inställningar. De är idealiska för höga produktionsvolymer och professionella tryckapplikationer – du får ett stabilt resultat om och om igen med våra värmepressar Hot 1000e, Hot 2000 och Hot 4000.

En värmepress – för alla verksamheter

Vid valet av värmepress behöver du fundera över de material som ska tryckas, förväntad produktionsvolym, budget och utrymme. Pressens kvalitet, hållbarhet och användarvänlighet är också viktiga faktorer ställt till hur viktig upptiden är för din verksamhet. Våra värmepressar är framtagna för att användas på textilier av olika slag. De är avsedda för produktion där effektiva och ergonomiska arbetsmetoder har stor betydelse. Läs vidare på vår sida om transferpressar samt på de enskilda produktsidorna: Hot 1000e, Hot 2000, Hot 4000. Du kan också kontakta vår säljsupport, som gärna hjälper dig med information och råd. 

Såhär använder du en värmepress från Hot Screen

Har du just tagit emot din värmepress från oss är den här tryckguiden bra att läsa  – där kan du bland annat få information om hur du installerar din press samt ställer in presstrycket på rätt sätt. När värmepressen väl är på plats bör du också se till att du har bra med avlastningsyta runt dig, exempelvis ett rullbord eller annan typ av bänk/bord i rätt höjd. Förbered plaggen du ska förädla och bestäm var på plagget du ska applicera din transfer – ställ in en eventuell krysslaser eller använd linjal. Kika in i vår webbshop för fler tillbehör som är bra att ha!

Värmepress startguide för effektivt, ergonomiskt arbetsflöde:

Fler tips och råd om våra värmepressar i Tryckguiden

Vi samlar kontinuerligt all information och kunskap om våra produkter i vår tryckguide. Här kan du bland annat läsa om hur du rengör din värmepress, tryck nära olika detaljer som dragkedjor och sömmar, eller mer utmanande material som Soft Shell. Vi berättar också om ”orderns gång” – hur vi tar fram transfertryck, vårt hållbarhetsarbete och annat intressant!  

Dags att boka service av din värmepress?

Om du redan äger en värmepress från oss och den behöver service, eller kanske bara lite omsorg, är du välkommen att boka tid hos vår servicetekniker. Du kan också spana in vår webbshop om du vill beställa Hot 1000e eller Hot 2000  Hot 4000 beställs via vår säljsupport, som också hjälper dig om du har frågor eller behöver mer information. 

Beställ din värmepress idag!

Logga in på ditt konto i vår webbshop för att beställa, eller kontakta vår säljsupport för mer information.

Följ oss!