STARK Heat Transfer – en slitstark värmetransfer

Stark Heat Transfer är en slitstark värmetransfer speciellt framtagen för arbetskläder och andra plagg som slits hårt. Vår allra första transferprodukt har över 30 år på nacken, och den har utvecklats över tid till vad den är idag: certifierad enligt det strängaste miljökravet, STANDARD 100 by OEKO-TEX®, och med högsta kvalitet. Inte undra på att vår mest slitstarka värmetransfer är så pass omtyckt som den är.

 

Produktspecfikationer

* Dessa angivelser är endast avsedda som rekommendationer. Viss avvikelse i temperatur, tid & tryck kan förekomma, beroende på materialet vår värmetransfer appliceras på.

STARK Heat Transfer och vårt övriga produktsortiment

Våra säljare Fredrik & Robin går igenom STARK Heat Transfer och vårt övriga produktsortiment. Vad skiljer produkterna åt och vad är det som gör att STARK är en så bra värmetransfer till arbetskläder? Titta på filmen för att få svar på dessa frågor!

Tålig värmetransfer för arbetskläder

 Stark Heat Transfer är garanterad att hålla plaggets hela livslängd och klarar både industritvätt, kemtvätt och torktumling upp till 85 grader, vilket gör värmetransfern perfekt för arbetskläder som behöver kunna tåla lite hårdare tag. Det går också att ha den på lager i upp till 5 års tid.

Ryggen på en snickare med arbetskläder

Användningsområden för
STARK Heat Transfer

Som namnet avslöjar är STARK Heat Transfer en slitstark värmetransfer som klarar tuffa förhållanden. Den är utvecklad för att tryckas på arbetskläder och utomhusplagg av alla de slag: jackor, mössor med mera för exempelvis byggarbetare, grävmaskinister och vakter. Det går också utmärkt att applicera produkten på andra textilier som behöver en tålig, slitstark värmetransfer.  Känner du på en STARK-produkt och jämför med vår andra produkt, FLEX, kan du märka av en skillnad i tjocklek. STARK är vår kraftigaste, mest slitstarka värmetransfer med högsta kvalitet och hållbarhet. 

Vår mest slitstarka värmetransfer – i två utföranden

STARK Heat Transfer går att beställa i två olika utföranden. De har samma goda egenskaper, det är bara utseendet som skiljer dem åt. 

Blocker – ett tillägg som skyddar dina känsliga plagg

Vissa material har en tendens till att ”blöda” igenom även vår mest slitstarka värmetransfer. Detta till följd av en kemisk process som gör att färgpigmenten i plasterna orsakar mörka fläckar och skuggor, eller ger trycket  ett ”mögligt” utseende. De material som oftast drabbas av det här är polyester och Softshell.

 

För att komma till bukt med problemet har vi utvecklat Blocker, ett tillägg som bromsar den kemiska processen. Blocker-tillägget går lätt att särskilja från vår vanliga värmetransfer med sin mörkgråa baksida, istället för en vit. Det gråa skiktet består av tre lager aktivt kol. Är du mer nyfiken på vårt Blocker-tillägg kan du läsa mer här. 

Vårt produktsortiment​

Bli kund och beställ redan idag!

Registrera dig som kund för att beställa, eller kontakta vår säljsupport för mer information.

Följ oss!