Att trycka nära en dragkedja

Hur du trycker nära dragkedjor!

Ofta kan det uppstå problem vid applicering utav transfertryck i närheten av dragkedjor. Detta är för att vid applicering krävs det att ytan som värmeplattan trycker på är helt slät och jämn. En dragkedja brukar vara något upphöjd och gör hela tryckytan ojämn vilket kan leda till ett sämre resultat eller i värsta fall en transfer som lossnar på vissa ställen efter tvätt.

Därför har vi tagit fram en lista som visar steg för steg hur du bör gå tillväga för att lyckas med en perfekt applicering av dina transfertryck på eller i närheten av dragekedjor! Följ stegen som visas nedan.

applicera nära en dragkedja

 1. Gör tryckjobbet redo

  Du börjar med att ställa in din värmepress baserat på transfern du ska trycka. Se också till att bar-inställningarna är rätt för den underplatta du valt – 1-3 bar för små plattor och 5-6 bar för stora.

 2. Värm ditt plagg i förväg

  Lägg plagget rakt på underplattan, och se till att släta ut alla rynkor. Inga knappar eller fickor får sticka upp, annars fäster inte transfern lika bra. Förvärm sedan ditt plagg i ungefär 5 sekunder – på så sätt krymper plagget, och du får en bättre yta att applicera transfern på.

 3. Använd en gummiplatta för att höja upp ytan

  Om du ska trycka nära sömmar, exempelvis sömmen runt en dragkedja, ska du höja upp tryckytan en bit. Då kan transfern appliceras jämnt och få bra fäste. Ta en titt på våra gummiplattor i olika storlekar: 3014, 3012, 3011 och 3003.

 4. Värm på!

  Placera transfern där du vill trycka den på plagget. Glöm inte att justera trycket i värmepressen efter gummiplattans storlek: 2-3 bar för små plattor, 5-6 bar för stora. Våra transferpressar åker tillbaka upp när den förinställda tiden löpt ut. Använder du en press av ett annat märke kan du behöva avsluta appliceringen manuellt.

 5. Ta bort bäraren

  Du kan dra bort plastbäraren direkt efter appliceringen om du har valt STARK eller FLEX Heat Transfer. För REFLEX gäller cold peel – det vill säga, du måste vänta tills trycket svalnat.

 6. Titta till transfern

  Känn med din hand över transfern, detta för att märka om limmet inte smält in i tyget korrekt. Om så är fallet kan du lägga ett skyddspapper (artikel 3016) över trycketmed den matta sidan ner och värma på 10 sekunder extra. Sedan är appliceringen helt klar!

TIPS!

För att kunna få ett lyckat resultat av applicering i närheten av en dragkedja rekommenderar vi att ”höja upp” ytan med hjälp av gummiplattor.

Gummiplattor

RUBBER FOR HEATING PLATE

Se fler artiklar

Se alla

Följ oss!