Hot Screen & ITEK

Hot Screen har sedan flera år haft ett djupt samarbete gällande konstruktion och produktion av värmepressar tillsammans med ITEK. (Innovationsteknik Väst AB)

Den 2 Maj i år förvärvades ITEK till Hot Screen koncernen och är nu en viktig del av oss och en bidragande del till vår framtida expansion.
Förvärvet har givit oss ytterligare möjligheter att säkra vår framtida produktion av värmepressar och samtidigt fortsätta utvecklingen av värmepressar och tillbehör.

Som en naturlig utveckling tar ITEK nu även över service av värmepressar. Överlämning av serviceansvaret sker måndagen den 2 december.
För dig som kund blir det ingen skillnad förutom att det nu är ITEK som utför servicen av värmepressar.

Nya värmepressar och tillbehör kommer som tidigare säljas och levereras från Hot Screen AB i Fjärås.

Adress & Kontaktuppgifter till ITEK:
Innovationsteknik Väst AB
Ehns gata 11
511 56 Kinna

Servicetelefon: +46 (0)724-02 16 79
E-post: service@itekab.com

Du kan även kontakta Hot Screens säljsupport vid ärenden gällande värmepressar.

Hot Screens ägare tar in strategisk partner för fortsatt tillväxt

Nuvarande ägare till Hot Screen har beslutat att ta in Röko som strategisk partner och delägare. Hot Screen är en av Nordens ledande tillverkare av värmetransfers och påvärmningsmaskiner med målsättningen att framställa värmetransfer med hög kvalitet, miljövänligt i alla led och till rätt pris.

Sedan nuvarande ägare förvärvade bolaget 2014 har Hot Screen haft en kraftig utveckling och i senaste bokslutet 31 augusti 2019 uppgick omsättningen till 94 MSEK. Under perioden har Hot Screen även byggt en av världens mest moderna och miljövänliga tillverkningsenhet i Fjärås utanför Kungsbacka. De senaste två åren har Hot Screen med framgång etablerat verksamhet i Finland och Norge.

För att ytterligare accelerera den organiska tillväxten, inte minst i övriga Europa, samt fortsätta Hot Screens branschkonsolidering tar nuvarande ägare in Röko som partner och delägare. Röko är ett investmentbolag som investerar långsiktigt i lönsamma små och medelstora bolag med Europa som fokus.

För mer information se www.hotscreen.se & www.roko.se

För frågor, kontakta:

Anders Längnäs, Ordförande, +46 709 29 12 68

Fredrik Skanselid, CEO, +46 705 36 16 09

Ny samarbetspartner – Procurator

Vi kan stolt informera om att Procurator valt att skriva ett samarbetsavtal med oss. Avtalet gäller värmetransfer och värmepressar under minst tre år.

Procurator är en nordisk koncern med totalt 24st enheter i Sverige, Norge, Finland och Estland. Koncernen förser kunder med arbetskläder, personlig skyddsutrustning, städartiklar och mycket mer.

Vi hälsar Procurator välkomna till oss och ser fram emot ett långt och bra samarbete.

Succé på mässan i Jönköping!

Tack alla kunder som besökte oss i vår monter på Nordic Profile Fair förra veckan.

Vår nya produkt FLEX Heat Transfer mottogs mycket positivt och vi ser fram emot en spännande höst.

Besök oss på mässan – Monter A03:12

Vi ställer som vanligt ut på Nordic Profile Fair 14-15 augusti, och kommer denna gången att befinna oss i monter A03:12 där vi presenterar vår nya produkt FLEX Heat Transfer.

Besök oss gärna i montern för mer information!

Vi har öppet hela sommaren!

Vi vet hur viktigt det är att alltid få sina beställningar i tid. Därför har vi öppet hela sommaren med samma öppettider och leveranstider som vanligt.

Vi önskar alla en trevlig sommar & semester!

Snabbare leveranser

Under mars och april testade vi att korta produktionstiden på alla beställningar som kommer till oss via webshopen. Då detta visade sig vara mycket uppskattat har vi nu valt att göra detta permanent.

Alla beställningar du gör med standardproduktion via webshopen producerar vi nu på 4 dagar istället för 5!

 

Välkommen med din order.

Nyhet – Uppdatering av Hot 2000

Hot 2000 är vår pålitliga värmepress som nu har blivit ännu bättre!

Med ny utformning för bättre ergonomi och nya funktioner som avlastningshyllor på varje sida om maskinen & enklare fästanordning för underplattor. Hot 2000 har fortfarande samma enkla manövrering som kombinerat med sin oslagbara hållbarhet förblir en verklig storsäljare i Sverige och övriga Europa.

Läs mer här!

Avger vår värmetransfer några farliga ångor?

Vi får ibland frågan om våra värmetransfer eller värmepressar avger några farliga ångor vid användning / upphettning.

Vi gav det oberoende institutet RI.SE (f.d. Swerea IVF AB) i Mölndal uppdraget att svara på den frågan genom att ta luftprov och mäta dessa i sitt laboratorium.

Svaret är att inga av våra produkter avger några farliga ångor vid användning. Detta gäller för både våra värmetransfer och värmepressar.

Klicka på här för att ta del av testresultatet!