Stark Process är en värmetransfer som kan tryckas i obegränsat antal färger samt utifrån foton och med toningar. Alternativet brodyr look-alike finns också. Värmetransfern håller plaggets livslängd. Produkten är helt ftalat fri och certifierad enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX®.
Det är enkelt att applicera Stark Process på textil, men då det förekommer en nästan oändlig variation av behandlade textiler så är det alltid klokt att prova om Stark Process fäster på just ditt plagg.

Vi skickar gärna prov på våra produkter för att säkerställa att du får det resultat som du önskar. Vi kan även utföra testen åt dig om du föredrar det.

* Kontrollera direkt vid leverans att värmetransfern är till din belåtenhet vad gäller färg och utförande. Skulle produkten inte motsvara dina förväntningar så kontakta oss. Vi har nöjd kund garanti på alla våra värmetransfer.

Egenskaper för STARK PROCESS

Påvärmning:
125°C - 180°C
Tvättålighet:
0-85°C
Minsta antal vid beställning:
50st
Tid:
8-20sek.
Strykning:
Stryk på plaggets baksida
Tryck:
4-7 bar
Färger:
Trycks i CMYK
Torktumling:
Ja
Avlägsning av plastbärare:
Varm (Hot-Peel)

Applicering av Stark Process värmetransfer

De värden vi rekommenderar är att se som generella rekommendationer. Det bästa resultatet får du om du testar med just din påvärmningsmaskin.  Vi använder vår Hot 2000 värmepress när vi utför egna tester. Stark Process har ett temperaturanvändningsområde som är mellan 115°C till 180°C. Tiden kan varieras mellan 8-20 sekunder. Tryckinställningen 4-7 bar är bra värden på vår HOT 2000 påvärmningsmaskin. Värmetransfern är ”hot peel” det betyder att du drar av plasten den är tryckt på direkt.

Tvätt & Strykråd för plagg med Stark Process värmetransfer

Stark Process värmetransfer klarar kemtvätt & industritvätt och tork upp till 85°C. Stryk ej direkt på transfern, den kan då smälta. Det fungerar bra att stryka på baksidan av plagget där transfern är påvärmd.