Vad är Blocker Transfer?

Blocker Transferns bakgrund

Det finns en hel del olika plagg som kan orsaka en så kallad migrering eller som vissa kallar det ”genomblödning” på transfern och därmed förstöra tryckets utseende. Det som sker är att det uppstår en kemisk process där färgpigmenten som rör sig i plasterna orsakar att det uppstår mörka fläckar och skuggor på transfern. Det kan även kan se ut som mögel eller en blödning på transfertrycket.

Vad betyder migrering?

Migrering är vanligtvis det ord som används för att beskriva denna kemiska process med färgpigmenten som rör sig i plaster, de material som drabbas mest av detta är polyester och Softshell.

Hur motverkar jag migrering?

Vi har tagit fram ett tillägg för att motverka och minimera detta på bästa möjliga sätt. Detta tillägg kallar vi ”BLOCKER”, men det kan ofta kallas ”block-out, block, blocking eller black blocking”. Denna barriär består av flera skikt som trycks bakom motivet vilket gör att trycket blir något tjockare, men det gör susen mot migrering i de allra flesta fall. Vår blocker transfer är enkel att känna igen då hela baksidan är grå istället för vit.

Blocker transfer med och utan

När behövs blocker?

Som nämnt ovan är Polyester och Soft Shell de materialen som drabbas utav detta mest, och vi har även kunnat se genom åren att en genomblödning sker i nästan varje fall efter en tid. Dock är det många andra materialsammansättningar som drabbas utav detta problem. Därför rekommenderar vi ALLTID att ta BLOCKER som tillägg när du planerar att förädla sådana plagg med transfertryck.

Vi rekommenderar dig att prata med din leverantör av plagg om de tidigare har haft problem med migrering. Får du ingen information den vägen kan vi gladeligen hjälpa dig med att testa ditt material i vårt testlabb där du får ta del av testrapporten.

Beställning av blocker transfer

Vår blocker transfer går att beställa till alla värmetransfer i STARK & REFLEX och fungerar som ett tillägg i beställningsprocessen i vår webbshop.

Blocker transferföre och efter

 

Har du ett plagg med ett material som du sedan innan vet kan orsaka genomblödning/migrering är vår rekommendation att ALLTID ta vår BLOCKER som tillägg. Om du har några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta någon av vår kundtjänstmedarbetare för mer information och rådgivning!

Hör av dig till oss!

Klicka på knappen nedan för att komma i kontakt med någon av våra medarbetare på kundsupport.

Vi finns alltid tillgängliga för att hjälpa dig med dina behov.

 

TIPS!

Det enklaste sättet att identifiera en blocker transfer är på dess gråa baksida.

Följ oss!