Sätt reflextransfer på dina plagg – och bli synlig i mörkret

När vinter och mulna himlar biter sig kvar är det viktigt att klä sig rätt. Det är också ett ypperligt tillfälle att visa upp ditt företag – i mörkret. Vår reflextransfer REFLEX Heat Transfer har en reflekterande egenskap som gör att den lyser upp som en reflex. Den är av samma tåliga virke som STARK, och klarar bland annat industri- och kemtvätt samt torktumling upp till 85 grader varmt, samtidigt som den har samma certifikat som alla våra transfertryck: STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Vår reflextransfer går att trycka på alla slags plagg och kan beställas i hela Pantone Solid Coated-skalan – upp till sju olika nyanser ryms i samma logga.

Varseljacka med reflextryck.

Viktigt: applicera en reflextransfer på rätt sätt

Vår reflextransfer värms på plagget precis som STARK och FLEX. För vår reflextransfer finns dock en aspekt att ta särskild hänsyn till: bar-trycket. Om du använder för högt tryck kan reflexkulorna från bäraren föras över på plagget utanför själva loggan. Därför är det viktigt att du följer våra rekommenderade inställningar för REFLEX Heat Transfer:

  1. Ställ in temperaturen till 160 °C.
  2. Ställ in appliceringstiden till 15 sekunder.
  3. Ställ in bar-trycket enligt nedan*.
  4. Värm plagget 5 sekunder innan du applicerar ditt transfertryck – alla textilier krymper lite vid den första värmen.
  5. Applicera ditt transfertryck.
  6. Ta bort plastbäraren. För REFLEX gäller Cold Peel, det vill säga: trycket måste svalna innan du drar bort plasten.

*Ställ in bar enligt följande mått på underplattan, alternativt gummiplattan. Har du en Hot 1000e-press väljer du Large, Medium eller Small i displayen och monterar korrekt underplatta för inställningen. Observera att informationen som följer utgår från att du använder våra transferpressar. Inom parentes står utmätt kg/cm2 i fall att du använder transferpress av annat märke:

  • 38×38 cm: minst 6 bar (utmätt kg/cm2 = 0,33)
  • 38×15 cm: minst 3 bar (utmätt kg/cm2 = 0,41)
  • 15×15 cm: minst 1 bar (utmätt kg/cm2 = 0,35)
  • 10×15 cm: minst 1 bar (utmätt kg/cm2 = 0,52)

Följ oss!