Rekommenderat arbetsflöde – Applicering

Ett rekommenderat arbetsflöde vid applicering!

För många som varit i branschen länge är det självklart, men för vissa är det inte lika självklart hur man trycker på kläder. Därför går vi igenom steg för steg i denna artikel hur du gör för att arbeta på ett strukturerat sätt och på så sätt få ett lyckat resultat varje gång.

Hur vet jag vilka inställningar jag ska ha på min transferpress innan jag applicerar mina transfertryck på plaggen?

Innan du påbörjar appliceringen har vi tagit fram tips hur ditt arbetsflöde bör se ut för ett strukturerat arbetssätt.

 • Börja med att packa upp och sortera plaggen du skall applicera trycken på.
 • Bestäm vart på ditt plagg du skall applicera dina transfertryck.
 • Förbered den plats där du skall lägga av plagget efter appliceringen för en smidigare packning av plagget.
 • Ställ in laser alternativt skapa en mall med mått för korrekt placering på plagget, varje gång.
 • Förvärm underplattan i 15–20 sekunder för att säkerställa att resultatet blir likadant vid alla appliceringar utav transfertrycken.
 • Testa! Prova så att ditt arbetsflöde fungerar smidigt, att inställningarna på transferpressen är optimala och att dina färdigtryckta plagg blir enligt dina/kundens önskemål.
 • Producera!
 • Påbörja förberedelsen av nästa plagg så fort värmejärnet gått ner för tryck. När appliceringen är klar och värmejärnet går upp är du redo att applicera nästa plagg. Detta arbetssätt ger en hög effektivitet och ett kvalitativt resultat!

Allmänna instruktioner för applicering

 1. Förberedelse

Se till att du har rätt inställningar på din transferpress innan du börjar.

Se instruktioner ovan för rekommenderade inställningar på din produkt. Ställ in trycket på maskinen efter storleken på underplattan du använder. Vi rekommenderar ett tryck på 2–3 bar för liten underplatta och 5–6 bar för stor underplatta på transferpressen.

 1. Förvärmning av plagget

Kontrollera att plagget ligger rakt & slätt samt att inga sömmar, dragkedjor eller knappar ligger i vägen. Hela ytan som berörs av underplattan måste ligga slätt för bästa resultat.

Vi rekommenderar förvärmning av plagget minst 5 sekunder innan transfertrycket appliceras. Förvärmningen gör att plagget krymper och du får en bra och slät yta för trycket att fästa ordentligt.

 1. Applicering av transfertrycket

Placera transfertrycket på plagget och starta din applicering. Våra transferpressar avslutar automatiskt appliceringen när den inställda tiden har löpt ut.

OBS! På transferpressar som inte är producerade av oss kan appliceringen behöva avslutas manuellt.

 1. Avlägsna plastbäraren

Plastbäraren avlägsnas efter avslutad applicering. Vid användning av STARK & FLEX Heat Transfer kan plastbäraren tas bort medan den fortfarande är varm. Plastbäraren skall avlägsnas kall vid användning av REFLEX Heat Transfer.

 1. Kontrollera transfern

Efter avslutad applicering rekommenderar vi att alltid känna efter med handen på transfern för att se till att limmet smält korrekt. Har limmet inte smält känner du det tydligt. Om detta uppstår, lägg ett skyddspapper (art: 3016) med den matta sidan nedåt och kör ned värmejärnet i 10 sekunder. Därefter drar du omedelbart bort skyddspapperet, och appliceringen är fullbordad.

Rekommenderade inställningar

produkter egenskaper
Alla värden är rekommendationer på våra egenproducerade värmepressar Hot 1000e, Hot 2000 och Hot 4000.

TIPS!

Vid användning av mindre underplattor bör trycket sänkas till 2-3 bar!

Följ oss!