STARK SOLID

Stark Solid används när motivet har solida färger. Den solida färgen skall följa Pantone solid coated (PMS) eller vår standardfärgkarta. Värmetransfern håller plaggets livslängd. Produkten är helt ftalat fri och certifierad enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX®.

Det är enkelt att applicera Stark Solid på ditt plagg, men då det förekommer en nästan oändlig variation av behandlade textiler så är det alltid klokt att prova om Stark Solid fäster på just ditt plagg.

Vi skickar gärna prov på våra produkter för att säkerställa att du får det resultat som du önskar. Vi kan även utföra testen åt dig om du föredrar det.

* Kontrollera direkt vid leverans att värmetransfern är till din belåtenhet vad gäller färg och utförande. Skulle produkten inte motsvara dina förväntningar så kontakta oss. Vi har nöjd kund-garanti på alla våra värmetransfer.

Egenskaper

Påvärmning:
125°C - 180°C

Tvättålighet:
0-85°C

Minsta antal vid beställning:
50st

Tid:
8-20sek.

Strykning:
Stryk på plaggets baksida

Tryck:
4-7 bar

Färger:
Vi följer PMS skalan (Pantone Matching Systems)

Torktumling:
Ja

Avlägsning av plastbärare:
Varm (Hot-Peel)

stark3 stark1 stark2 stark4

Applicering av Stark Solid värmetransfer

De värden vi rekommenderar är att se som generella rekommendationer. Det bästa resultatet får du om du testar med just din påvärmningsmaskin. Vi använder vår Hot 2000 värmepress när vi utför egna tester. Stark Solid har ett temperaturanvändningsområde som är mellan 115°C till 180°C Tiden kan varieras mellan 8-20 sekunder. Tryckinställningen 4-7 bar är bra värden på vår HOT 2000 påvärmningsmaskin. Värmetransfern är ”hot peel” det betyder att du drar av plasten den är tryckt på direkt.

Tvätt & Strykråd för plagg med Stark Solid värmetransfer

Stark Solid värmetransfer klarar kemtvätt & industritvätt och tork upp till 85°C. Stryk ej direkt på transfern, den kan då smälta. Det fungerar bra att stryka på baksidan av plagget där transfern är påvärmd.

Hur gör jag?