Att trycka på fickor

Trycka på fickor - hur gör man?

Ofta kan det uppstå problem vid applicering utav transfertryck på fickor. Detta är för att vid applicering krävs det att ytan som värmeplattan trycker på är helt slät och jämn. En ficka är något upphöjd och gör hela tryckytan ojämn vilket kan leda till ett sämre resultat eller i värsta fall en transfer som lossnar på vissa ställen efter tvätt.

Därför har vi tagit fram en lista som visar steg för steg hur du bör gå tillväga för att lyckas med en perfekt applicering av dina transfertryck på fickor. Följ stegen som visas nedan.

  1. Förberedelse

Börja med att ställa in din transferpress till de rekommenderade inställningarna beroende på vilken produkt du har valt. Ställ sedan in trycket på maskinen efter storleken på underplattan som används. Vi rekommenderar ett tryck på 2–3 bar för en liten underplatta och 5–6 bar för en stor underplatta på transferpressen.

  1. Förvärmning av plagget

Se till att plagget ligger rakt och slätt samt att inga sömmar eller knappar ligger i vägen eller sitter på fickan du skall applicera på. Hela ytan som berörs av underplattan måste ligga slätt för ett lyckat resultat.

Vi rekommenderar förvärmning av plagget i minst 5 sekunder innan transfertrycket appliceras. Förvärmningen gör att plagget krymper och du får en bra och slät yta för trycket att fästa ordentligt.

  1. Upphöjning av fickan med gummiplatta

För att kunna få ett lyckat resultat av applicering på en ficka rekommenderar vi att ”höja upp” fickan med hjälp av gummiplattor (se artikel 3014, 3012, 3011 & 3003).

Detta gör du genom att helt enkelt lägga i gummiplattan i fickan så att tyget som skall tryckas höjs upp från de sömmar som sitter runt fickan, och därmed får en helt slät yta att applicera på.

  1. Applicering av transfertrycket

Placera transfern på den nu släta fickan och påbörja din applicering. Eftersom ytan har höjts upp av en mindre gummiplatta rekommenderar vi att sänka trycket ytterligare, vid mindre underplatta kan trycket behöva sänkas till under 2 bar. Våra transferpressar avslutar automatiskt appliceringen när den inställda tiden har löpt ut.

OBS! På transferpressar som inte är producerade av oss kan appliceringen behöva avslutas manuellt.

  1. Avlägsna plastbäraren

Plastbäraren avlägsnas efter avslutad applicering. Vid användning av STARK & FLEX Heat Transfer kan plastbäraren tas bort medan den fortfarande är varm. Plastbäraren skall avlägsnas kall vid användning av REFLEX Heat Transfer.

  1. Kontrollera transfern

Efter avslutad applicering rekommenderar vi att alltid känna efter med handen på transfern för att se till att limmet smält korrekt. Har limmet inte smält känner du det tydligt. Om detta uppstår, lägg ett skyddspapper (art: 3016) med den matta sidan nedåt och kör ned värmejärnet i 10 sekunder. Därefter drar du omedelbart bort skyddspapperet, och appliceringen är fullbordad.

TIPS!

För att kunna få ett lyckat resultat av applicering på en ficka rekommenderar vi att ”höja upp” fickan med hjälp av gummiplattor!

Gummiplattor i olika storlekar

RUBBER FOR HEATING PLATE

Se fler artiklar

Se alla

Följ oss!