Profiltryck – Tryck till profilkläder som håller plaggets livslängd

Profiltryck på kläder är något som använts i hundratals år. Fakta som kanske förvånar, när brandade kläder nuförtiden främst handlar om marknadsföring. Tittar vi närmare på den här typen av plagg finns det dock mer värde än så i att visa upp vilket sammanhang du tillhör. Inte minst medarbetare emellan, då profilkläder med tryck ökar teamkänslan och boostar samarbetet och prestationen.
Till profiltryck har vi vår stretchiga allround-transfer FLEX. Värmetransfern går att trycka på i princip alla textilier och rätt applicerad håller den plaggets hela livslängd.

FLEX Heat Transfer för sportkläder och profiltryck

Profilkläder med tryck kan vara utformade på olika sätt baserat på företagets verksamhet och image. I vissa fall är det bekväma t-shirts eller värmande tröjor, i andra fall kläder som ger ett visst skydd. Gemensamt för profiltryck är att företagets namn eller logotyp finns någonstans på plagget. Vi har utvecklat vårt transfertryck FLEX så att det ska gå att trycka på de allra flesta plagg, för de allra flesta sammanhang.
FLEX värmetransfer är miljöcertifierad enligt STANDARD 100 by OEKO-TEX klass 1. Med sina stretchiga, följsamma egenskaper lämpar sig transfern utmärkt för profilkläder med tryck, exempelvis på tröjor, byxor och jackor, mössor och vantar. Trycket håller lika länge som plagget, och går dessutom att ha på lager i minst 5 års tid. Du kan beställa FLEX i två olika typer: Solid och Process. Solid är för logotyper med platta färger, Process är för logotyper med övertoningar eller fotoeffekter.

Visste du det här?

STANDARD 100 by OEKO-TEX klass 1 innebär att våra transfertryck uppfyller höga, humanekologiska krav. De innehåller inga hälsoskadliga halter av kemikalier, varken för dem av oss som jobbar i produktionen eller för slutanvändaren. Det i sin tur innebär att vi varken behöver fläktar eller kontinuerliga hälsokontroller av våra anställda, samtidigt som vår produktion hålls ren och effektiv. Det här är en viktig aspekt att väga in när du hanterar profilkläder med tryck dagligen.
Vill du veta mer om vårt miljöarbete kan du läsa vidare här. Du kan också kontakta vår säljsupport, så svarar de på dina frågor om våra produkter eller vår verksamhet. Det går också bra att komma och hälsa på oss! Boka tid för ett besök via vår säljsupport, så bjuder vi på kaffe och en tur i byggnaden!

Följ oss!