Funkar mitt plagg för tryck?

Kan jag trycka på mitt plagg?

Bakgrund

Att använda och applicera våra transfertryck är enkelt. Använder du dig utav standardinställningarna på de ”vanligaste” materialen skall vår transfer fästa sig i plaggets fibrer och därmed ge ett perfekt resultat om appliceringen går till på rätt sätt.

Vid applicering på nya material som du inte förädlat med transfertryck tidigare bör du alltid testa plaggets lämplighet för applicering av värmetransfer. Vi har därför tagit fram instruktioner nedan för hur du bör testa om ditt plagg funkar för tryck innan du påbörjar produktionen.

En gyllene regel är att alltid prova att applicera transfern på nya plagg som du inte använt tidigare. Då kan du tidigt bedöma om det krävs en avvikande hantering för att nå ett bra resultat.

funkar mitt plagg för tryck - testning

Hur vet jag vilka plagg som funkar för tryck?

Vid användande av ett nytt plagg som du inte har erfarenhet av sedan tidigare kan det ofta vara svårt att veta om plagget lämpar sig för applicering av transfertryck eller inte. Eftersom det finns oändliga variationer av textilmaterial på marknaden finns det ingen färdig guide för exakt vilka material som fungerar och inte. De som producerar plagget är alltid en väldigt bra källa för information om man känner sig osäker.

Kan ni testa plaggets lämplighet åt mig?

Om leverantören skulle sakna information om plaggets lämplighet för transfertryck kan vi på Hot Screen hjälpa dig att testa materialet genom tvätt-tester. Vi applicerar det önskade transfertrycket på plagget i vårt testlabb, sedan tvättar & torkar vi det enligt plaggets tvättinstruktioner. Därefter delger vi rapporten med tvätt & torkresultat tillsammans med en bedömning på plaggets lämplighet för våra transfertryck.

All vår erfarenhet vi har fått genom åren av transferproduktion har lärt oss att en korrekt utfört test med många tvättcykler är den enda metoden som är 100% säker för att visa om våra transfertryck fungerar på ett material eller inte.

Om du vill att vi testar ditt textilmaterial eller plagg för tryck är du välkommen att kontakta vår säljsupport så hjälper dem dig vidare!

TIPS!

Vid applicering på nya material som du inte har erfarenhet av sedan tidigare bör du alltid testa plaggets lämplighet för applicering av transfertryck.

Se fler artiklar

Se alla

Följ oss!