Kan jag trycka på regnkläder?

Bakgrund

Regnplagg är framtagna för att stöta bort vind och regn, och det kan göra det svårt för våra transfertryck att ”greppa tag” i fibrerna i materialet. Det är som tur är inte omöjligt, här går vi igenom hur du lyckas med en perfekt påvärmning av transfertrycken på ditt regnplagg.

Hur applicerar jag transfertrycket?

För att lyckas med en perfekt applicering av transfertryck på regnkläder bör man alltid skydda regnplagget från värmejärnet med skyddspapper. (Se artikel 3016 skyddspapper i vår produktkatalog eller webbshop).

Börja sedan med att förkrympa ditt regnplagg i 160⁰C eller 130⁰C beroende på vilken av våra produkter du skall applicera. Detta gör du enkelt genom att trycka ner värmeplattan direkt på plagget (som du skyddar med skyddspapper) i 8-10sekunder. Plagget krymper då och stabiliseras före applicering av ditt transfertryck vilket skapar bästa möjliga förutsättningar för en korrekt utförd applicering.

Gör så här!

  1. Skydda regnplagget från värmejärnet med den matta sidan på skyddspapperet vänt nedåt för att undvika att plaggets yta blir blankt.
  2. Förkrymp plagget i 8-10 sekunder i 160⁰C eller 130⁰C beroende på om du valt STARK eller FLEX Heat Transfer.
  3. Placera sedan din dekal på önskat ställe på ditt regnplagg, täck med skyddspapperet och påbörja appliceringen.
  4. När appliceringen har avslutats kan plastbäraren sedan tas bort, och din applicering är klar!

TIPS!

För att inte skada regnplaggets yta kan du med stor fördel använda dig utav vårt skyddspapper (den matta sidan ned mot plagget) som finns att beställa i vår webbshop!

Skyddspapper

ART. 3016 PROTECTIVE PAPER (100-PACK)

Se fler artiklar

Se alla

Följ oss!