Vad innebär STARK, FLEX & REFLEX?

Bakgrund

Vi har tre olika huvudprodukter i vårt sortiment utav transfertryck, och dessa tre har alla olika egenskaper och är speciellt framtagna för att passa olika förhållanden. Vare sig du behöver ett transfertryck som är slitstarkt, reflekterande eller en flexibel transfer som passar tunnare plagg har vi alltid en produkt som passar till dina ändamål.

Här ska vi reda ut vad de olika produkterna har för egenskaper och när du bör välja de respektive produkterna för ett perfekt resultat på ditt plagg!

Alla våra transfertryck är certifierade med STANDARD 100 by OEKO-TEX®.

Vad innebär stark heat transfer

Vad innebär STARK?

Precis som namnet säger är STARK Heat Transfer ett transfertryck som är slitstarkt, tåligt och passar till alla förhållanden. STARK är speciellt framtagen för arbetskläder och plagg som slits hårt och håller därför en väldigt hög standard och garanterar att sitta på ditt plagg under hela plaggets livslängd.

Vår STARK Heat Transfer har en lagringstid på minst 5 år, och klarar av att både kemtvättas och industritvättas ända upp till 85°C.

 

tryckguiden - flex

Vad innebär FLEX?

FLEX Heat Transfer, en av våra stjärnprodukter som är speciellt framtagen för att sitta på sport & profilkläder men kan självklart appliceras på andra plagg som kräver en mer följsam och flexibel värmetransfer.

Egenskaperna hos FLEX är att den är tunn, flexibel och töjbar men håller fortfarande samma höga standard som våra andra transfertryck i sortimentet.

Vår FLEX Heat Transfer har även en lagringstid på minst 5 år och kan tvättas och torktumlas upp till 60°C.

 

tryckguiden - reflex

Vad innebär REFLEX?

När du behöver en reflekterande värmetransfer som är både slitstark och tålig är det vår REFLEX Heat Transfer du skall titta på. Den håller samma höga standard som vår STARK och är framtagen för att ha en reflekterande effekt som lyser upp i mörkret. Dessa brukar användas till varselplagg eller vaktplagg, men fungerar självklart att applicera på en vanlig t-shirt.

Många vet om att vår REFLEX kan tryckas i silverfärg, men inte lika många vet att vi kan trycka alla färger i Pantone Solid Coated färgskalan. Du kan välja upp till 7 färger i en och samma REFLEX med garantin att alla håller samma reflekterande effekt!

REFLEX Heat Transfer har en lagringstid på minst 5 år som våra andra transfertryck och kan tvättas och torktumlas i upp till 85°C.

TIPS!

STARK Heat Transfer – Ett hållbart transfertryck

FLEX Heat Transfer – En tunn och stretchig transfer

REFLEX Heat Transfer – Ett reflextryck

Följ oss!