Fördelar med tryck på kläder

Vad är ett transfertryck?

Ett transfertryck, eller värmetransfer som det ofta kallas är ett textiltryck som du med hjälp av en värmepress applicerar på det klädesplagg du vill förädla.

Det finns många fördelar med att ha tryck på sina kläder. De flesta företagen eller organisationerna brukar använda sig av tryck på kläder som en del av sin marknadsföring. En stor fördel med värmetransfer gentemot andra tryckmetoder är dess kvalitet och kostnadseffektivitet.

Fördelar med tryck på kläder

När används transfertryck?

Vi erbjuder transfertryck för alla ändamål och områden. Det finns transfertryck som är framtagna för att vara slitstarka och tåla vind, regn och kyla som garanterar att hålla hela plaggets livslängd.

Det finns transfer som är framtagna för att vara tunnare, stretchigare och förädla tunnare plagg som sport eller träningskläder. Vanligast är det att sportklubbar och föreningar använder dessa för att förädla lagtröjor, funktionskläder m.m.

Det finns också tryck som hjälper dig att synas i mörker i form av en reflekterande förmåga som en reflex. Dessa används främst inom yrken som sker under mörka förhållanden så som industri, vägarbeten och nattliv.

Oavsett vilken bransch eller vad för ändamål du har, finns det alltid ett transfertryck som passar just dina behov. Värmetransfer garanterar ofta att hålla plaggets livslängd och produceras snabbt, smidigt och till ett konkurrenskraftigt pris.

Applicering och egenskaper

Appliceringen sker med hjälp av en transferpress som pressar ned värmetransfern i plaggets fibrer. Detta kan med fördel göras med en transferpress som klarar av stora volymer och som har hög användarvänlighet för bästa resultat.  Se (länk till hot 2000) för instruktioner kring hur du applicerar tryck på kläder.

Samtliga värmetransfers producerade av oss på Hot Screen är helt fria från ftalater och uppfyller det strängaste miljökravet – STANDARD 100 by OEKO-TEX®.

Applicering Fredrik

Fördelar med värmetransfer

Att ha tryck på sina kläder ger många fördelar. Genom att förädla dina plagg med transfertryck bidrar du ökad till varumärkeskännedom samtidigt som du marknadsför ditt varumärke på ett snyggt och kostnadseffektivt sätt.

Väljer du att marknadsföra ditt varumärke med hjälp av värmetransfer blir du garanterad att transfern håller plaggets livslängd och alltid håller toppkvalitet.

Det finns flera olika varianter som hjälper dig att få det resultat du vill ha. En värmetransfer kan produceras med solida färger, fotoeffekter & övertoningar eller med reflekterande effekt som en reflex. Utöver detta finns det olika produkttyper som klarar av stretchiga kläder, kläder som slits hårt och till och med transfertryck som lyser i mörkret.

 

Se fler artiklar

Se alla

Följ oss!